Monday , August 8 2022

Scoarta Decorativa

Scoarta decorativa

Mulcirea organica este un procedeu benefic atat plantelor cat si solului, datorita compozitiei orgnanice a mulciului. Procedeul se realizeaza cu ajutorul resturilor vegetale, pentru a obtine un produs natural si netratat chimic. Cele mai utilizate materii pentru obtinerea de scoarta decorativa sunt rumegusul si scoarta de copac.

Avantajele obtinute prin mulcire cu scoarta decorativa

Utilizarea de scoarta decorativa de la Bio Cover Mulci va aduce un numar mare de beneficii gradinii dumneavoastra. De asemenea, spre deosebire de mulcirea anorganica, cea organica va oferi intotdeauna rezultate mult mai bune. Scoarta organic se descompune in timp, lucru care ajuta si la intretinerea si fertilizarea solului. scoarta decorativaDesigur, in timp, va fi nevoie de inlocuirea acesteia, dar procesul de descompunere poate dura chiar si 3 ani.

Unul dintre motivele utilizarii de scoarta organica decorativa este, desigur, obtinerea unui efect estetic placut. Datorita paletei largi de culori, puteti obtine efecte spectaculoase in gradina dumneavoastra. Dintre culorile intalnite enumeram: verde, albastru, rosu, galben, portocaliu, alb si maro. Desigur, utilizarea de scoarta nu se limiteaza doar la gradina. Puteti sa utilizati mulci decorativ pentru alei, parcuri sau spatii de joaca ale copiilor.

Un al doilea motiv pentru utilizarea de mulci este mentinerea sau modificarea temperaturii solului. Pe timp de iarna, stratul de scoarta fereste plantele de inghet, in timp ce vara previne seceta. Prin aplicarea unui strat de 5-10 cm de mulci, radacinile plantelor vor fi pazite de temperaturile scazute. Asadar, fructele din gradinile mulcite pot fi recoltate chiar si cu doua saptamani mai devreme in comparatie cu o cultura fara mulci.

Scoarta decorativa organica pentru gradina

De asemenea, pe langa avantajele mentionate mai sus se numara si cresterea mai lenta a buruienilor. Deoarece lumina soarelui nu ajunge pana la stratul de pamant, dezvoltarea acestora va fi cu mult incetinita. Desigur, inainte de aplicarea scoartei, este nevoie de o curatare a locului respectiv. Prin indepartarea buruienilor si a altor resturi vegetale, se asigura un spatiu curat.

Trebuie sa aveti in vedere ca stratul de scoarta aplicat sa lase o distanta de 3 cm intre plate. Acest lucru le va permite sa respire si sa se dezvolte armonios. Prin aplicarea de scoarta decorativa veti beneficia de o gradina splendida indiferent de sezon.

 

Citeste si...

Termopane Covasna

Termopane Covasna

Ar trebui sa cumparam usi si ferestre termopane Covasna? In cazul in care nu stiati, …

Supraveghere Video Brasov

Supraveghere Video Brasov

Pentru cine sunt utile sistemele de supraveghere video Brasov? Sistemele de supraveghere video Brasov pot …

Remorci Agricole

Remorci Agricole

Unde intalnim cel mai frecvent remorci agricole? Toata lumea a avut ocazia cel putin odata …

Leave a Reply