Saturday , September 30 2023

Biserica Evanghelica Fortificata

Cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata

In cazul in care nu stiati, in Romania nu exista doar o biserica evanghelica fortificata. Exista foarte multe optiuni pentru persoanele care isi doresc sa viziteze o astfel de biserica.

Odata cu trecerea timpului au aparut insa fel si fel de curiozitati ale oamenilor. Multi si-au dorit sa afle care dintre aceste biserici fortificate evanghelice este cea mai cunoscuta. Locuitorii din diverse regiuni (in special din Transilvania) se mandreau cu bisericile lor. Sustineau ca in localitatile lor se afla cea mai cunoscuta biserica fortificata evanghelica.

Acest articol a fost redactat in mod special pentru a face lumina in aceasta privinta. Vom vedea care este cea mai cunoscuta biserica fortificata din tara, dar si ce alte optiuni interesante exista. Daca v-am starnit interesul, acordati-va cateva minute pentru a va documenta referitor la acest subiect.

Biserica evanghelica fortificata Prejmer

Atunci cand vine vorba despre cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata, un lucru este sigur. Biserica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta din tara. Exista multe alte biserici fortificate dar nu sunt atat de renumite.

Biserica Evanghelica FortificataDespre aceasta biserica se spune ca este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice fortificate din estul Europei. Deci este cat se poate de clar in aceste conditii ca este cea mai cunoscuta biserica fortificata din tara.

Despre biserica Prejmer mai avem unele lucruri interesante de mentionat. De exemplu, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1999. Exista insa si alte biserici fortificate incluse in acest patrimoniu.

Este de asemenea prezenta in Ghidul Verde Michelin, unde a primit trei stele. Nu exista in Romania alta locatie sau obiectiv turistic care sa aiba acest privilegiu.

In ceea ce priveste constructia bisericii, la bazele acesteia au stat Cavalerii Teutoni. Bazele au fost puse de catre acestia in anul 1218.

Acestea sunt pe scurt asadar informatiile pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre aceasta biserica. Vom vedea in continuare ce alte optiuni exista cand vine vorba despre bisericile fortificate din tara.

Alte biserici fortificate din Romania

Nu doar la Prejmer exista o biserica evanghelica fortificata, ci si in alte localitati din tara. Aceste biserici se afla in majoritatea cazurilor in satele din Transilvania.

Daca Prejmer este o comuna din judetul Brasov, iar aici se afla cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata, exista si alte optiuni. Fireste, tot in judetul Brasov. De exemplu, in satul Viscri se afla o biserica fortificata care este inclusa tot din anul 1999 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Popularitatea bisericii dar mai ales a localitatii a crescut dupa ce acolo si-a cumparat casa Printul Charles. Din acel moment, mult mai multi turisti au ales sa se orienteze spre biserica din localitate.

Exista astfel de biserici fortificate evanghelice si in alte judete din Transilvania. De exemplu, in judetul Mures exista biserica fortificata de la Saschiz. Si aceasta biserica atrage anual zeci de mii de turisti.

In judetul Sibiu exista de asemenea biserica fortificata Valea Viilor, construita in stil gotic in secolul al XV-lea. In judetul Alba de exemplu exista biserica si cetatea Calnic. Si aceasta face parte tot din anul 1999, tot din Patrimoniul UNESCO.

Cetatea a fost mai intai domeniu nobiliar. Ulterior a fost biserica evanghelica iar mai noi casa parohiala.

Asadar, exista multe optiuni pentru cei care doresc sa viziteze o biserica evanghelica fortificata. Cu toate acestea, biserica de la Prejmer este cea mai cunoscuta din Romania.

Citeste si...

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Exista o multime de avantaje pentru a locui intr-un penthouse Bucuresti. Veti constata …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Ar fi bine sa va informati despre o Cazare Bucuresti de calitate. Cautand cazarea …

Cazare Brasov Centru

Cazare Brasov Centru

Cazare Brasov Centru Atunci cand cautati o Cazare Brasov Centru, aveti nenumarate optiuni dintre care …