Thursday , February 22 2024

Operatie Miopie

Miopia: Simptome, cauze si operatie miopie

Persoanele carora le-a fost recomandata o operatie miopie, nu ar trebui sa isi faca griji cu privire la aceasta interventie chirurgicala. Este una cu o rata de succes foarte mare. In plus, miopia nu este o problema foarte grava. Despre aceasta insa vom discuta in randurile urmatoare. Veti afla si ce este miopia dar si multe alte informatii deosebit de interesante.

Inainte de a discuta despre operatie miopie

Multe persoane carora li s-a spus de catre medic ca pot fi operate pentru miopie, se tem de acest lucru. Ei bine, inainte de a discuta despre operatia miopiei sa vedem ce este miopia.

Erorile de refractie sunt un grup de conditii care afecteaza modul in care lumina se refracta sau se indoaie atunci cand intra in ochi. Miopia este un tip comun de eroare de refractie, cum ar fi hipermetropia , astigmatismul si prezbiopia.

Operatie MiopieMiopia incepe in general la varsta scolara si progreseaza pana la varsta adulta timpurie, moment in care tinde sa se stabilizeze. Cu toate acestea, un set atipic de indivizi cu miopie degenerativa va continua sa progreseze de-a lungul vietii. Cunoscuta si sub denumirea de miopie patologica, aceasta afectiune rara are ca rezultat cantitati foarte mari de miopie.

Desi multe dintre aceste complicatii pot fi tratate, exista totusi potentialul de pierdere a acuitatii si dizabilitati. Cand vorbim despre miopie, in general, ne referim la cel mai frecvent tip, nu la varianta sa patologica.

Simptomele miopiei

Cand vine vorba vorba despre simptomele acestei afectiuni, mentionam faptul ca pacientii nu pot vedea clar la distanta. De exemplu, aceasta afectiune se traduce prin dificultati de a vedea televizorul, de a distinge fetele de la distanta si de a intampina probleme la conducere, in special noaptea.

Un mod pe care multi il folosesc pentru a ocoli neclaritatea este sa-si miste ochii, ceea ce ajuta la imbunatatirea temporara a claritatii. Din pacate, acest lucru ar putea duce la oboseala ochilor si dureri de cap, alte simptome comune de miopie.

Tratamentul Miopiei

Exista multe optiuni pentru tratarea miopiei, cele mai frecvente fiind ochelarii, dar exista si posibilitatea de a alege o operatie miopie.

Ochelarii pentru miop pot uneori distorsiona vederea, mai ales la prescriptii mai mari, si prin urmare, multi oameni opteaza pentru lentile de contact. Majoritatea oamenilor folosesc tipul moale, dar ocazional opteaza pentru rigid permeabil la gaz.

O alta alternativa la ochelarii pentru miopie este un tip de lentila de contact rigida, permeabila la gaz, care se poarta peste noapte. Se numeste ortokeratologie si schimba forma corneei in timpul noptii pentru a minimiza nevoia de ochelari in timpul zilei.

Persoanele care au de gand sa isi trateze definitiv miopia, pot opta pentru o operatie miopie. Cel mai frecvent este cheratomileuzia in situ asistata cu laser sau LASIK. In LASIK , chirurgul creeaza un lambou subtire de tesut corneean, il ridica si aplica un laser pentru a aplatiza corneea.

Operatie Miopie

Clapeta este apoi inlocuita si netezita. Procesul de recuperare este foarte rapid dupa LASIK. Datorita vindecarii rapide si previzibile dupa LASIK, ambii ochi se fac de obicei in acelasi timp.

Unii oameni sunt candidati mai buni pentru o alta interventie chirurgicala refractiva numita keratectomie fotorefractiva sau PRK. In PRK , celulele epiteliale corneene cele mai exterioare sunt indepartate.

Apoi, laserul este aplicat pentru a aplatiza corneea. Apoi se pune o lentila de contact cu bandaj pentru a proteja corneea pe masura ce se vindeca. PRK dureaza putin mai mult pentru a se vindeca,. Asa ca, in general, se face un ochi la un moment dat.

LASIK si PRK sunt cele mai comune optiuni chirurgicale atunci cand vine vorba de tratarea miopiei, dar nu orice persoana se califica pentru interventie chirurgicala. Din fericire, astazi exista tot mai multe optiuni disponibile. Pentru niveluri mai mari de miopie, o procedura Visian ICL sau un schimb de lentile de refractie (RLE) poate fi o optiune.

Citeste si...

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov Un Ortodont Brasov cat mai bun va fi ideal pentru voi. Este bine …

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov Un serviciu bun de Chirurgie Dentara Brasov va fi indicat pentru voi. …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Avantajele si Dezavantajele Implantelor Aveti in vedere un serviciu de Implant …