Monday , June 21 2021

Endocrinologie Brasov

Endocrinologie Brasov – De ce este importanta sanatate sistemului endocrin?

Sitemul endocrin este unul extrem de important in viata de zi cu zi. Endocrinologie Brasov va ofera o gama larga de servicii pentru identificarea si tratarea bolilor aparute. Acest sistem endocrin sau hormonal contine nu mai putin de 10 organe sau glande. Acestea sunt: hipotalamusul, glanda pituitara, glanda pineala, tiroida, timusul, pancreasul, glandele suprarenale, ovarele, placenta si testiculele.

Importanta sanatatii sistemului endocrin

Organele sau glandele enumerate mai sus sunt responsabile pentru productia de hormoni precum: steroizii, epinefrina, aldosteronul, testosteronul, estrogenul, progesteronul, insulina, melatonina si multe altele. Acestea sunt doar cele mai cunsocute. Astfel, sistemul endocrin regleaza procese importante in corp precum: metabolismul, cresterea, respiratia, reproducerea, somnul si multe altele.

Endocrinologie BrasovDe ce sa va programati la o Endocrinologie Brasov atunci cand intampinati probleme la aceste organe? Deoarece imbalanta hormonala poate avea consecinte grave. In plus, pe langa hipersecretie si hiposecretie, glandele pot contine si tumori. Iar acestea pot fi fatale. Depistate din timp, bolile hormonale pot fi tratate mai usor.

Medicul endocrinolog va va trimite la o serie de analize, din care va reiesi boala exacta de care sufera glanda problema. Astfel, in caz de hipersecretie (prea multi hormoni), se va urma scaderea productiei de hormoni. Iar in caz de hiposecretie (prea putini hormoni), trebuie crescut nivelul de hormoni produsi. In al trei-lea caz, tumoarele, se va depista daca sunt maligne sau benigne. Si vor fi tratate corespunzator.

Endocrinologie Brasov

Trebuie sa aveti incredere in specialisti. Acestia deja stiu care glanda este bolnava, doar luand in calcul simptomele. Iar in urma analizelor, acestia vor stii cu siguranta ce tratament trebuie sa urmati. Alegeti mereu o clinica de incredere. Una care dispune de un departament de Endocrinologie Brasov puternic si cu experienta. Programati-va din timp si va veti bucura de o viata lipsita de simptomele resimtite acum. Faceti primul pas catre insanatosirii intregului corp.

Citeste si...

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Dentist Brasov – De Ce Sa Alegi Un Stomatolog De Incredere? Orice persoana trebuie sa …

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov Este important sa tineti cont de un serviciu bun de Kinetoterapie Brasov. Veti …

Retinoscopie Brasov

Retinoscopie Brasov

Retinoscopie Brasov Din ce in ce mai multe persoane au in vedere Retinoscopie Brasov. Este …