Sunday , May 26 2024

Certificat energetic Brasov

Certificat energetic Brasov

Cand vorbim de performanta energetica a cladirii ne referim la energia efectiv consumata sau estimata pentru actiunile intreprinse in interiorul acesteia. Se refera la incalzire, apa calda de consum, racirea, ventilarea si iluminatul. Aceasta performanta energetica se determina printr-o anumita metodologie urmata de eliberarea unui certificat energetic Brasov.

Cum este definit un certificat energetic Brasov?

Certificat energetic BrasovCertificatul energetic este un document tehnic elaborat conform metodologiei de calcul al performantei energetice a cladirilor. Se indica in acest mod consumurile de energie si posibil si recomandari pentru reducerea acestora.

Certificatul energetic este necesar atunci cand se realizeaza o tranzactie imobiliara, inchiriere sau vanzare. Prin lipsa acestui certificat energetic Brasov tranzactia poate fi anulata. Proprietarul este cel care trebuie sa il solicite si sa il prezinte.

Obtinerea certificatului energetic

Un certificat energetic Brasov va fi eliberat dupa depunerea actelor necesare si in urma evaluarii unei persoane autorizate. Aceasta persoana este numita auditor energetic autorizat si se va deplasa la fata locului pentru a face masuratorile necesare. In urma acestora, certificatul va fi eliberat in 24-48 de ore, pentru o perioada de 10 ani. Tebuie reinnoit dupa acest timp, sau inainte daca apar modificari sau renovari ale imobilului. Costul unui certificat difera in functie de tipul imobilului, structura, marimea sau amplasarea.

Citeste si...

Promovare Online

Promovare Online

Promovare Online In ziua de azi majoritatea activitatilor comerciale se efectueaza online. Din ce in …

Servicii Optimizare SEO

Servicii Optimizare SEO

Servicii Optimizare SEO Nu toate firmele de web design ofera si Servicii Optimizare SEO. De …

foto video brasov

Foto Video Brasov

Foto Video Brasov Amintirile frumoase raman mereu in urma unui eveniment special. Ne amintim cu …

Leave a Reply